Wat zijn de grootste hotelketens wereldwijd gezien?

Er zijn wereldwijd heel wat hotelketens, die heel veel kamers hebben. Maar van een heel aantal zal je niet eens weten dat deze tot deze ketens behoren. Hieronder vind je een lijst met de 10 grootste hotelketens ter wereld een idee hoeveel kamers zij wereldwijd bezitten en welke hotels onder deze keten vallen. Wellicht kunnen sommige hiervan je nog verbazen

  1. Marriot

Marriot is een keten met wereldwijd ruim 1 miljoen hotelkamers, de naam zou al weg moeten geven dat onder deze keten de Marriot hotels behoren. Maar ook The Ritz-Carlton, Sheraton en Le Méridien behoren tot Marriot. Een keten die zich vooral op de luxere reiziger richt.

  1. Hilton

Hilton Hotels en Resorts heeft wereldwijd bijna 750.000 hotelkamers, en tot deze keten behoren de hotels van Hilton, Waldorf Astoria, Conrad en Double tree. De Hiltons zijn wereldwijd bijzonder bekend, niet alleen om hun vermogen, als wel om hun beroemde dochters Paris en Nicky.

  1. IHG

IHG wat staat voor Intercontinental Hotel Group, heeft wereldwijd meer dan 700.000 hotelkamers die geboekt kunnen worden. Tot deze keten behoren de Intercontinental hotels, maar ook de Crown Plaza en Holiday Inn hotels.

  1. Wyndham

De Wyndham hotel group heeft wereldwijd iets meer dan 650.000 hotelkamers die geboekt kunnen worden. Naast de Wyndham Hotels, kan je ook bij deze keten terecht voor de Ramada, Days in en Howard Johnson hotels.

  1. Choice Hotels

Met iets meer dan 500.000 kamers wereldwijd is ook Choice Hotels geen kleine naam te noemen. Onder andere Comfort Inn, Econalodge en Cambria Hotels behoren tot deze keten.

  1. Accor Hotels

Hoewel de naam van de keten je wellicht niet meteen wat zal zeggen, zullen de meeste van de hotels dat zeker wel. Ze hebben net onder de 500.000 kamers wereldwijd en tot deze keten behoren Sofitel, Novotel, Ibis en Mercure Hotels.

  1. Best Western

Best Western is de enige keten op deze lijst die alleen maar Best Western hotels heeft, en geen andere hotels onder andere namen. Ze zijn goed voor iets meer dan 300.000 hotelkamers wereldwijd.

  1. Home Inn

Home Inn is met net boven de 250.000 kamer wereldwijd een van de hoogvliegers voor de kleinere prijzen. Home Inn en Motel 168 behoren tot deze keten.

  1. Carlson

Met net onder de 200.000 kamers wereldwijd, lijkt dit al bijna een hekkensluiter op de lijst, maar met hotels als Radisson Blu, Raddison en Park Plaza is wel duidelijk dat ook dit geen kleine naam is.

  1. Hyatt

Hyatt is de hekkensluiter van deze lijst, en met net boven de 150.000 hotelkamers wereldwijd is het op deze lijst ook zeker een kleine naam. Het Grand Hyatt, Hyatt Hotels en Hyatt Regency behoren tot deze keten.