Wat voor verschillende soorten hotels zijn er eigenlijk?

Iedereen kent het begrip hotel, maar wat voor verschillende soorten hotels bestaan er eigenlijk allemaal, en waar is dat afhankelijk van? Een van de makkelijkste manieren om hotels van elkaar te onderscheiden zijn de sterren, maar er zijn nog verschillende benamingen waar je ook onderscheid mee kunt maken.

Appartementhotel

Een appartementhotel wordt ook wel aparthotel genoemd. En dit is het beste van twee werelden, je hebt namelijk een appartement met alle luxe van een hotel. Denk hierbij aan de schoonmaak, ontbijt en andere service.

Boetiekhotel

Een boetiekhotel is vaak een hotel dat niet tot een grote keten behoort, en daardoor vaak wat unieker is.

Botel

Wanneer je graag wilt overnachten op een boot, is een botel precies wat je zoekt!

Capsulehotel

Dit is iets wat ze vooral in Japan doen, en je overnacht hierbij in een capsule, dat houdt in dat je een ruimte tot je beschikking hebt die 2 meter diep is, 1 meter breed en hoog. Wel ben je van alle gemakken voorzien. Mocht het je interessant lijken, ook in Brussel en Londen is er een Capsulehotel aanwezig!

Hostel

Een hostel wordt ook wel jeugdherberg genoemd, een eenvoudig hotel met vaak slaapzalen en gedeelde toilet en douche voorzieningen.

Hotel-café-restaurant en Hotel-restaurant

De naam van beide zegt het al, je kunt hier overnachten maar daarnaast ook gebruik maken van de andere faciliteiten die er aangeboden worden. Je kunt hier eveneens een borreltje drinken of eten, zonder dat je hier moet overnachten.

Kuurhotel

Dit is een kuuroord waar je ook kunt overnachten.

Parkfly of Parkfly hotel

Dit is een hotel wat vaak in de buurt van de luchthaven te vinden is, hier kan je tegen een vergoeding je auto parkeren en indien nodig overnachten. Dit is over het algemeen een verblijf van een nacht, en vaak in verband met een vroege vlucht. De meeste van deze hotels hebben shuttlebussen die je naar de luchthaven brengen.

Pension

Dit zijn de meer eenvoudige hotels, waar je vaak alleen kunt ontbijten. Dit hoeft overigens niet te zeggen dat de pensions eenvoudig zijn, vaak kan je hier voor leuke verrassingen komen te staan!

Resort Hotel

Op een resort vindt je vaak gewoon hotels, maar daarnaast zijn er ook diverse recreatieve mogelijkheden. Deze resorts kan je vaak vinden in de buurt van natuurgebieden, de kust of in de bergen.

Theaterhotel

Bij een Theaterhotel kan je genieten van het theater en daarnaast overnachten ter plaatse zodat je nergens mee rekening mee hoeft te houden.

Zorghotel

De naam zegt het al, dit is een hotel waar je ook gebruik kunt maken van zorg.

Wanneer je gaat overnachten in een hotel kan je vaak kiezen uit een aantal opties; logies waarbij je alleen de overnachting boekt. Een overnachting met ontbijt (logies en ontbijt) een overnachting met ontbijt en diner (halfpension) een overnachting waarbij je alle maaltijden in het hotel nuttigt (volpension) of een overnachting waar alles bij inbegrepen zit (all inclusive). Vooral de laatste is op bijzonder veel populaire vakantiebestemming iets wat vaak geboekt wordt.

Sommige mensen willen liever niet bij een grote hotelketen boeken, en die zijn bij een van de kleinere hotels, of pensions dan beter af. Vaak kan je door te boeken bij mensen thuis, de meest leuke locaties tegenkomen. Want een kamer boeken hoeft lang niet altijd te betekenen dat je in een hotel overnacht. Het kan ook bij iemand op het erf zijn in een apart gebouwtje. Zorg wel dat je zeker bent van je zaken als je gaat boeken, en zeker wanneer je in het voren moet betalen. Het is echter wel normaal dat als je een boeking doet, dat je een credit card op moet geven, mocht je dan niet komen dan zullen de kosten verrekend worden, en alsnog van de kaart afgeschreven worden. Wanneer je echter gewoon op tijd bent, of op tijd afboekt, zal er verder niets met je credit card gegeven gedaan worden.